Ingrediente

Timp de preparare

40 de minute (15 minute pregătiri + 25 minute coacere)

Mod de preparare

  1. Pe o tavă se pun buchețelele de conopidă și năutul boabe, apoi se presară ulei de măsline Colavita, amestec de condimente Special Mix Daaboul, pudră de usturoi, sare și piper (după gust).
  2. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, până când conopida și năutul se rumenesc.
  3. Se scoate tava din cuptor, se adaugă dressing harissa (după gust) și 2 linguri de pastă de susan (tahini) și se amestecă bine toate ingredientele.
  4. Se pasează avocado-ul și se adaugă zeama de la ½ lămâie. Se amestecă până devine o pastă omogenă.
  5. Se taie mărunt ceapa, roșia și salata verde.
  6. Se unge lipia integrală cu pasta de avocado, apoi se adaugă în straturi ceapa, cuburile de roșii, salata verde, amestecul de conopidă și năut.
  7. Se presară un strat de dressing tarator, apoi se rulează și se savurează. Poftă bună! 😊