Ingrediente

Pentru Morcovii Copți
Pentru sosul de tahini și lămâie
Pentru salată

Timp de preparare

55 de minute (20 de minute pentru pregătiri și 35 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 C.
  2. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți morcovii pe ea. Tăiați morcovii pe lungime în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Stropiți cu ulei de măsline extravirgin Colavita și asezonați cu sare și piper. Amestecați pentru a vă asigura că morcovii sunt în întregime acoperiți de ulei și condimente.
  3. Coaceți morcovii timp de 15 minute, agitați tava, apoi continuați să coaceți încă 10-15 minute până când morcovii pot fi străpunși cu o furculiță dar sunt încă puțin fermi.
  4. Pentru a face quinoa, fierbeți două căni de apă într-o cratiță de mărime medie. Adăugați quinoa, acoperiți și reduceți focul la mic. Se fierbe ușor timp de 15 minute. Se ia de pe foc și se lasă 5 minute, acoperit. Soateți capacul și amestecați cu o furculiță.
  5. Pentru a face dressing-ul tahini, adăugați toate ingredientele pentru dressing într-un borcan de sticlă și agitați sau bateți până când devine omogen și cremos. Adăugați încet apă pentru a regla consistența, trebuie să fie cremoasă, dar să poată fi turnată.
  6. Pe un tocător sau într-un castron, stropiți varza cu 1 lingură de ulei de măsline Colavita. Masați uleiul în varză timp de câteva minute până se înmoaie. Pentru varza crocantă, se adaugă varza în cuptor cu morcovii în ultimele 5 minute de gătire.
  7. Pentru a asambla salata, se împart varza, quinoa, năutul și morcovii în 4 porții. Se stropește fiecare porție cu sos de tahini.

Poftă bună!