Ingrediente

  • 450 g de ciocolată neagră pentru gătit, tăiată în bucăți
  • 1 linguriță sare
  • 370 g lapte condensat îndulcit
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 2 căni de migdale prăjite și tăiate bucăți
  • 2 căni de fulgi de cocos
  • fulgi de sare
  • zahăr brun
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita

Mod de preparare

  1. Se unge o tavă de copt cu spray de gătit sau cu unt topit, apoi se tapetează cu hârtie de copt.
  2. Se pun bucățile de ciocolată neagră într-un bol mare, rezistent la căldură, care se pune peste o cratiță cu apă la foc mic. Se amestecă constant cu o spatulă de cauciuc până se topește ciocolata. Se adaugă sarea, laptele condensat îndulcit și vanilia. Se ia de pe foc.
  3. Se adaugă migdalele și nuca de cocos și se amestecă cu o lingură de lemn până când sunt complet încorporate. Se transferă aluatul în tava pregătită, se acoperă cu folie de plastic și se aplatizează cu mâinile, apoi se ia folia de plastic. Se presară fulgi de sare și zahăr brun pe deasupra.
  4. Se crestează ușor aluatul cu un cuțit. Mai întâi, se fac 6 linii verticale de sus în josul tăvii și apoi 6 linii orizontale din partea stângă spre dreapta, creând o grilă de 36 de pătrate. Apoi, în fiecare pătrat, se face un X – astfel uleiul de măsline se va putea infiltra în aluat.
  5. Se pune la frigider până se întărește, aproximativ 2 ore. Folosind un cuțit ascuțit și urmând liniile marcate, tăiați prăjitura în 36 de bucăți și, chiar înainte de servire, stropiți fiecare pătrat cu ulei de măsline, lăsându-l să se scurgă în X-ul creat.

Poftă bună!