Pentru varianta de post se poate renunța la brânza de capră.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
  • o cană de praz feliat (doar partea albă)
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură cimbru proaspăt
  • o jumătate de cană de vin alb dulce (Pinot Grigio sau Chardonnay)
  • roșii uscate Darinne
  • 450 g fusili
  • 200 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 3 cm
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • câteva bucățele de brânză de capră (pentru rețeta de post se poate omite)

Timp de preparare

35 de minute (15 de minute pentru pregătiri, 20 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Se fierbe apă cu sare într-o cratiță mare.
  2. Într-o tigaie mare, se încinge uleiul de măsline la foc mediu-mic. Se adaucă prazul și se prăjește, amestecând constant, până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Se adaugă usturoi, cimbru, vin și roșii uscate Darinne. Se gătește 1 minut, apoi se scoate de pe foc.
  3. Când apa începe să fiarbă, se adaugă pastele și se gătesc în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Cu aprox. 2 minute înainte ca pastele să fie gata, se adaugă sparanghelul și se gătește până devine fraged. Se scurg pastele și sparanghelul și se adaugă în vasul pentru servire.
  4. Se reîncălzește sosul și se adaugă peste paste, apoi se amestecă bine. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă câteva bucățele de brânză de capră peste, apoi se amestecă din nou.
  5. Pastele se pot servi. Poftă bună!