Ingrediente

  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita 
  • o ceapă mică, tocată
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • ½  linguriță de oregano
  • sare și piper
  • ½ linguriță boia dulce/fulgi de ardei iute
  • 2 passata tetrapack
  • ¼ cană smântână de gătit
  • 450 g cârnat italian de pui, scos din înveliș și tăiat bucățele mici
  • o cană de spanac congelat, dezghețat și scurs
  • Parmezan ras
  • ¼ cană pătrunjel tocat
  • 450 g paste, sortiment la alegere

Mod de preparare

  1. Fierbeți apă într-o oală mare.
  2. Sărați apa din belșug și adăugați pastele.
  3. Gătiți pastele până la al dente (consultați instrucțiunile de pe ambalaj).
  4. Scurgeți pastele într-o strecurătoare și stropiți-le cu ulei de măsline Colavita. Lăsați deoparte pastele.
  5. Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mic.
  6. Adăugați cârnații în tigaie și gătiți. Pe măsură ce cârnații se gătesc, rupeți-i în bucăți mici cu o lingură de lemn. Gătiți până când cârnații se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.
  7. Adăugați ceapa tocată și usturoiul și căliți aproximativ 3 minute, până devin translucide.
  8. Asezonați cu sare și piper. Adăugați oregano uscat și boia/fulgi de ardei iute.
  9. Turnați passata în tigaie.
  10. Reduceți focul și gătiți la foc foarte mic, lăsați să fiarbă 20 minute.
  11. Se adaugă spanacul, se amestecă și se fierbe 2 minute.
  12. Se adaugă smântâna de gătit.
  13. Se pun pastele fierte într-un bol mare de servire.
  14. Se adaugă sosul și se amestecă până când toate pastele sunt acoperite.
  15. Se ornează cu parmezan ras și cu pătrunjel tocat.

Poftă bună!