Antreul stimulează pofta de mâncare, iar această cremă delicioasă de ton cu ou, mărar, maioneză și muștar îi va cuceri chiar și pe cei mai rafinați oaspeți.

Ingrediente (4 porții)

  • 6 ouă mari
  • 200 g ton mărunțit în ulei vegetal Marina Blue, scurs
  • 1 legătură ceapă verde tocată mărunt
  • 1 legătură mărar tocat mărunt
  • 1 lămâie, coajă netratată
  • 1 lingură muștar
  • ½ ardei gras tocat mărunt

Sfat Rapid

Ca să decojești mai usor ouăle, fă o găurică mică la baza fiecărui ou cu ajutorul unui ac, înainte să le pui la fiert.

Mod de preparare

1. După ce ai găurit ouăle la bază (vezi sfatul), pune-le la fiert într-o oală cu apă. Lasă-le 10 minute de când începe să fiarbă apa. Scoate ouăle fierte în apă rece și lasă-le să se răcească. Apoi decojește-le, taie-le pe jumătate, pe lungime, și scoate gălbenușul într-un bol.

2. Adaugă peste gălbenuș tonul mărunțit, ceapa verde, mărarul, coaja și zeama de la jumatate de lămâie, lar cu ajutorul unei furculițe sfărâmă forte bine compoziția. Adaugă și muștarul cu maioneza și amestecă până când se omogenizează.

3. Umple jumătățile de ou cu compoziția de ton și presară deasupra ardei gras tocat mărunt și frunzulițe proaspete de pătrunjel sau mărar.

Poftă bună!