Ingrediente

Pentru morcovi:

  • 6 morcovi mari, tăiați pe jumătate pe lungime
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 1 lingură de miere
  • 1/4 linguriță de pudră de usturoi
  • 1/4 linguriță de paprika afumată
  • Sare, după gust

Pentru năut:

Pentru servire (opțional):

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C și acoperă o tavă mare cu hârtie de copt. Adaugă morcovii și amestecă-i cu uleiul de măsline, mierea, pudra de usturoi, paprika afumată și un praf generos de sare. Coace timp de 15 minute.
  2. Între timp, scurge și clătește năutul. Uscă-l bine cu un prosop curat de bucătărie, apoi amestecă-l într-un bol cu sosul harissa, uleiul de măsline și sare și piper după gust.
  3. După 15 minute, întoarce toți morcovii pe cealaltă parte și mută-i într-o parte a tăvii. Întinde năutul pe cealaltă parte. Coace pentru încă 20-25 de minute.
  4. Lasă morcovii și năutul să se răcorească timp de 5-10 minute. Întinde iaurtul pe un platou de servire, adaugă apoi morcovii, năutul și toppingurile rămase. Servește și bucură-te de o masă delicioasă!

*Poți omite pasul 4 pentru o variantă de post a acestui preparat! 😊