Ingrediente
- 1 conservă năut boabe Darinne (scurs)
- 1 avocado
- 4 linguri ulei de măsline Garcia de la Cruz
- 3 linguri tahini Darinne
- 1 cană busuioc proaspăt
- 2 căței usturoi
- Zeama de la un lime
- Sare și piper după gust
- Fulgi de ardei chili
- Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Timp de preparare
10 minute
Mod de preparare
1. Se amestecă toate ingredientele în blender: năut boabe, avocado, ulei de măsline, tahini, busuioc proaspăt, 2 căței de usturoi, zeama de la un lime, sare și piper, până se obține o pastă omogenă.
2. Se pune humusul într-un bol și se presară cu ulei de măsline extravirgin, fulgi de ardei chili și pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
3. Se adaugă pasta de tomate, usturoiul pasat și boia dulce și se lasă pe foc încă 2-3 minute.