Apa de trandafiri este foarte des folosită în bucătăria orientală pentru a da un plus de dulceață și aromă florală dulciurilor tradiționale. Însă așa un ingredient savuros poate fi folosit și la prepararea cocktailurilor, atât alcoolice, cât și non-alcoolice.

Pentru serile romantice alături de persoana iubită, sau pentru momentele când pur și simplu ai nevoie de puțin răsfăț, noi îți propunem 4 cocktailuri delicioase pe care le poți pregăti folosind apa de trandafiri de la Darinne.

Gin cu apă de trandafiri

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă ginul cu zeama de lămâie, o linguriță zahăr pudră și o linguriță de apă de trandafiri, apoi se adaugă apa minerală și câteva cuburi de gheață.

Pentru un plus de culoare, puteți adăuga zmeură proaspătă, crenguțe de rozmarin sau câteva petale de trandafir.

Cocktail Raspberry Kisses

Ingrediente

Mod de preparare

Se umple paharul cu gheață, apoi se adaugă triplu sec, apă de trandafiri (după gust), zmeură pasată și o linguriță de suc de lime. Ingredientele se amestecă bine cu o linguriță, apoi se adaugă apa carbogazoasă pentru a crea efectul de spumant.

Spumant cu apă de trandafiri

Ingrediente

Mod de preparare

Lăsați cubul de zahăr brun să se dizolve în apa de trandafiri, apoi turnați într-un pahar cu picior înalt. Adăugați șampanie, prosecco sau vin spumant (după preferință) și garnisiți cu o căpșună.

Simplu și elegant!

Cocktail La Vie En Rose

Ingrediente

Mod de preparare

Puneți paharul de vin la congelator minim 30 minute. În paharul înghețat turnați 100 ml vin rose, apoi adăugați 2 lingurițe de apă de flori de trandafir și câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecați, apoi adăugați 2 cuburi de gheață și 2-3 petale de trandafir.