Ingrediente

Pentru chifteluțe:
  • 300 g ton bucăți în suc propriu Marina Blue
  • 2 ouă bătute
  • 30 g ceapă verde tocată
  • 15 g pătrunjel proaspăt tocat
  • o linguriță de sare
  • o jumătate de lingutiță de piper negru
  • o jumătate de linguriță de paprika dulce
  • 10 g coajă rasă de lămâie
Pentru sos:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 10 g muștar
  • 100 g castraveți murați tăiați cubulețe
  • 20 g mărar proaspăt tocat

Timp de preparare

20 minute

Mod de preparare

  1. Se scurge bine tonul de zeamă.
  2. Se pune tonul într-un bol, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.
  3. Se formează chifteluțele din compoziție.
  4. Se unge o tigaie cu ulei și se prăjesc chifteluțele la foc mediu, câte 6 minute pe ambele părți.
  5. Pentru sos, se amestecă toate ingredientele într-un bol, se adaugă sare și piper după gust.
  6. Se servesc chifteluțele alături de sosul de iaurt grecesc. Poftă bună!