Ingrediente

Timp de preparare

65 de minute (20 minute pentru pregătiri și 45 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Se încălzește cuptorul la 180 C.
  2. Se unge o tavă de gătit cu ulei sau cu unt și se așează hârtie de copt în ea.
  3. Într-un vas mare, se amestecă făina, fulgii de ovăz, sarea și zahărul.
  4. Se adaugă uleiul de măsline extravirgin Colavita, gălbenușul și esența de vanilie și, folosind o furculiță, se amestecă până când aluatul nu se sfărâmă dacă se apasă între degete.
  5. Se scot 2.5 căni de aluat și se pun într-un vas la frigider. Restul aluatului se apasă ferm și uniform în tava pregătită.
  6. Se unge uniform dulceața/gemul peste aluatul din tavă.
  7. Se scoate aluatul din frigider și se presară peste gem/dulceață.
  8. Tava se pune în cuptor pentru aprox. 45 de minute. După 20 de minute se rotește tava și se coace până când stratul superior se rumenește ușor.
  9. Se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se taie în forma dorită și se servește.