Ingrediente

Pentru hummus:

Pentru vinete:

  • 2-3 vinete
  • 1-2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • Zeama de la ½ lămâie
  • Sare
  • Pastă de ardei iute

Pentru lipiile cu zatar:

Timp de preparare

30 de minute

Mod de preparare

Hummus

  1. La o conservă de pastă de năut Darinne se adaugă 2-3 linguri de pastă de susan Darinne (tahini), după gust.
  2. Se adaugă 2-3 linguri de apă și se omogenizează pentru a face pasta mai cremoasă.
  3. Se întinde pasta pe o farfurie adâncă, se stropește cu ulei de măsline extra virgin Garcia de la Cruz și boabele fierte de năut Darinne. Pe marginea farfuriei, așezați feliile de vinete coapte.

Vinete

  1. Vinetele se taie rondele și se ung cu ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie și un cățel de usturoi zdrobit.
  2. Se așează într-o tavă, pe hârtie de copt și se bagă la cuptor, la foc mediu, pentru 7-8 minute.
  3. Feliile de vinete coapte se tartinează cu puțină pastă de ardei iute.

Lipii crocante cu Zatar

  1. Se taie lipiile fâșii și se pun într-o tavă.
  2. Se stropesc cu ulei de măsline și se adaugă zatar din belșug. Se amestecă bine, până când zatarul se distribuie uniform pe toate fâșiile de lipie.
  3. Fâșiile se distribuie uniform pe suprafața tăvii de cuptor.
  4. Se lasă totul la cuptor timp de aproximativ 2-3 minute, până când fâșiile devin crocante.

Timpul de coacere depinde de tipul de cuptor, așa că este important să urmăriți preparatul pentru a evita arderea acestuia.