Ingrediente

  • 200 g brânză mozzarella rasă
  • 200 g brânză cheddar albă rasă
  • 50 g brânză Pecorino Romano rasă
  • 1 passata tetrapack
  • ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 2 linguri de oregano uscat sau proaspăt
  • 2 pachete de aluat de pizza

Timp de preparare

40 de minute (15 minute pentru pregătiri și 25 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 C.
  2. Lăsați aluatul de pizza să ajungă la temperatura camerei (dacă a fost la frigider, va dura aproximativ o oră).
  3. Stropiți tava pentru copt cu ulei de măsline Colavita.
  4. Puneți aluatul de pizza în tavă și întindeți-l până la colțurile exterioare, creând un dreptunghi. Dacă aluatul se întinde înapoi, lăsați-l să se odihnească timp de 5 până la 10 minute și întindeți-l din nou.
  5. După ce ați întins aluatul, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute până se umflă ușor.
  6. Stropiți blatul aluatului cu puțin ulei de măsline Colavita și puneți tava doar cu aluatul la cuptor. Coaceți timp de 6 minute. Acest proces va asigura o crustă de pizza care nu se va umezi.
  7. Scoateți tava din cuptor. Adăugați brânza cheddar peste blat, așezând-o între părțile laterale ale blatului și părțile laterale ale tăvii. Nu vă fie teamă să umpleți golurile cu brânză! Acest lucru va oferi pizzei o margine cu adevărat crocantă și delicioasă. Presărați orice brânză rămasă peste partea de sus a blatului.
  8. Presărați brânza mozzarella peste pizza.
  9. Puneți tava înapoi în cuptor și coaceți timp de 15 minute, rotind tava la jumătatea procesului de coacere. Brânza ar trebui să fie topită și aurie.
  10. Scoateți tava din cuptor.
  11. Peste brânză puneți roșiile. Presărați Pecorino Romano deasupra roșiilor, împreună cu oregano.
  12. Puneți tava la cuptor și coaceți pentru doar 2 minute.
  13. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească 2-5 minute.

Poftă bună!