Ingrediente

Pentru salată:

  • Mirodenie Tawook Abido
  • 500g sparanghel
  • 1 cană edamame
  • Ceapă verde tocată
  • Mentă proaspată
  • 1 lingura semințe de susan prăjite
  • 500g fâșii de pui
  • Sare
  • Piper

Pentru dressing:

  • 2 linguri oțet balsamic alb Colavita
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură miere
  • 1 ardei jalapeno tocat (opțional)
  • 2 linguri ulei de susan
  • Sare
  • Piper

Timp de preparare

40 de minute

Mod de preparare

  1. Sparanghelul se curăță de partea dură.
  2. Pentru a găti legumele, puneți sparanghelul curățat și păstăile de edamame la fiert timp de aproximativ 2 minute. Scurgeți apa și lăsați legumele fierte sub apă rece timp de câteva minute.
  3. Pentru a găti puiul, puneți carnea asezonată cu Tawook Abido, sare și piper după gust într-o oală și acoperiți-l cu apă.
  4. Fierbeți puiul la foc mediu timp de aproximativ 20 minute, până carnea este complet gatită.
  5. Se lasă carnea să se racească, apoi se rupe fâșii folosind 2 furculițe.
  6. Pentru dressing, de amestecă 2 linguri oțet balsamic alb Colavita cu ghimbir ras și o lingură de miere. Se adaugă ardeiul jalapeno tăiat mărunt și uleiul de susan. Se asezonează cu sare și piper după gust.
  7. Pentru servire, puneți sparanghelul, păstăile de edamame și puiul fâșii într-un bol de salată. Asezonați cu sare și piper și adăugați dressingul.
  8. Deasupra se presară ceapă verde, frunzele de mentă și semințele de susan prăjite.