Ingrediente
Pentru salată:
- Mirodenie Tawook Abido
- 500g sparanghel
- 1 cană edamame
- Ceapă verde tocată
- Mentă proaspată
- 1 lingura semințe de susan prăjite
- 500g fâșii de pui
- Sare
- Piper
Pentru dressing:
- 2 linguri oțet balsamic alb Colavita
- 1 lingură ghimbir ras
- 1 lingură miere
- 1 ardei jalapeno tocat (opțional)
- 2 linguri ulei de susan
- Sare
- Piper
Timp de preparare
40 de minute
Mod de preparare
- Sparanghelul se curăță de partea dură.
- Pentru a găti legumele, puneți sparanghelul curățat și păstăile de edamame la fiert timp de aproximativ 2 minute. Scurgeți apa și lăsați legumele fierte sub apă rece timp de câteva minute.
- Pentru a găti puiul, puneți carnea asezonată cu Tawook Abido, sare și piper după gust într-o oală și acoperiți-l cu apă.
- Fierbeți puiul la foc mediu timp de aproximativ 20 minute, până carnea este complet gatită.
- Se lasă carnea să se racească, apoi se rupe fâșii folosind 2 furculițe.
- Pentru dressing, de amestecă 2 linguri oțet balsamic alb Colavita cu ghimbir ras și o lingură de miere. Se adaugă ardeiul jalapeno tăiat mărunt și uleiul de susan. Se asezonează cu sare și piper după gust.
- Pentru servire, puneți sparanghelul, păstăile de edamame și puiul fâșii într-un bol de salată. Asezonați cu sare și piper și adăugați dressingul.
- Deasupra se presară ceapă verde, frunzele de mentă și semințele de susan prăjite.