Ingrediente

  • 2 pești dorada sau lup de mare
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 2 linguri sumac Daaboul
  • 4 căței de usturoi pasați
  • ½ linguriță turmeric
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri apă
  • Un praf de sare
  • Piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat

Timp de preparare

10 minute

Timp de coacere

Aproximativ 20-30 de minute

Mod de preparare

  1. Se crestează peștii pe ambele părți și se pun într-o tavă.
  2. Se amestecă uleiul de măsline, sumacul, turmericul, usturoiul, zeama de lămâie, apa, sarea și piperul într-un bol.
  3. Jumătate din amestecul obținut se folosește pentru a unge peștii pe ambele părți și în interior. Se lasă la frigider timp de 1 oră, pentru a se pătrunde cu aroma condimentelor.
  4. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20-30 de minute.
  5. Se poate servi cu o garnitură de cartofi natur, orez sau legume de sezon, în funcție de preferințe.
  6. Poftă bună!