Ingrediente

  • 80g mălai pentru mămăligă
  • 190g făină
  • 2 ouă
  • 280ml lapte (sau mai mult dacă este nevoie)
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 60ml sirop de arțar
  • 1 linguriță praf de copt
  • 60ml ulei de măsline extravirgin Colavita
  • 1 cană de fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni etc.)

Timp de preparare

35 de minute (15 minute pentru pregătiri și 20 de minute pentru gătit)

Mod de preparare

  1. Se amestecă ingredientele uscate într-un vas: făina, mălaiul, scorțișoara, praful de copt și sarea.
  2. Într-un alt vas, se bat ouăle împreună cu laptele, uleiul de măsline Colavita și siropul de arțar.
  3. Se adaugă ingredientele umede la cele uscate și se amestecă până devine omogen, dar cu mici cocoloașe.
  4. Se preîncălzește cuptorul la 220 C. Se unge o tavă de 33×23 cm cu ulei de măsline extravirgin Colavita.
  5. Se toarnă amestecul în tavă și se presară cu fructele de pădure.
  6. Se coace timp de 15-18 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
  7. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se taie.
  8. Clătitele se pot servi cu fructe și/sau sirop de arțar.
  9. Se pot păstra la frigider până la 3 zile, sau în congelator până la 2 luni.