Ingrediente
Aluat
- 1 cutie Basbousa mix Aruba 500g
- Pastă de susan Darinne
- 100g unt
- 250ml apă
Sirop de zahăr
- 2 cupe zahăr
- 1 cupă apă
- 1 linguriță apă de flori de portocal Darinne
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Timp de preparare
40 de minute (20 minute pregătiri + 20 minute timp de coacere)
Mod de preparare
Aluat
- Goliți conținutul cutiei într-un bol.
- Topiți 100g de unt și adăugați-l peste conținut împreună cu 250ml de apă.
- Amestecați ușor și lăsați-l 15 minute.
- Turnați amestecul într-o tavă de 22 cm, unsă în prealabil cu pasta de susan Darinne.
- Setați cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Tăiați aluatul în pătrățele și coaceți timp de 20 de minute până când suprafața devine aurie.
- Turnați sirop de zahăr rece peste aluatul cald și lăsați să se răcească înainte de servire.
Sirop de zahăr
- Amestecați 2 cupe de zahăr cu o cupă de apă.
- Adăugați o linguriță de suc de lămâie și o linguriță de apă de flori de portocal.
- Încălziți conținutul la foc mic.